Linkovi

McCain: 'Obama je s Barbrom Streisand, a meni je najljepše s radnicima iz Ohia'


Loše stanje na gospodarskoj sceni bilo je tema jučerašnjih izbornih nastupa Baracka Obame i Johna McCaina. Obojica su glasačima ponudila svoje planove o tome kako bi riješili aktualnu krizu na financijskim tržištima.

Na izbornom skupu na Floridi, republikanski senator John McCain za velike gubitke na burzi optužio je – kako je rekao – 'pohlepu na Wall Streetu i u Washingtonu'. Najavio je da će – ako bude izabran za predsjednika države – osnovati komisiju koja će istražiti uzroke financijske krize te ponuditi rješenja.

Na izbornom skupu u Coloradu, demokratski senator Barack Obama rekao je da su uzroci krize već poznati i da se zbog toga ne treba osnivati komisija. 'Ono što je potrebno je da se izabere predsjednik koji će znati voditi zemlju u ovakvoj teškoj situaciji' – rekao je Obama.

John McCain je kasnije, u Ohiou, kritizirao je svog protivnika zbog toga što je proteklu večer proveo u Hollywoodu, sa svojim bogatim donatorima. Ulaznica s večerom i koncertom pjevačice Barbre Streisand koštala je više od 50 tisuća dolara. Sav je novac išao u prilog izborne kampanje demokratskog predsjedničkog kandidata.

'Umjesto da budem s holivudskim celebritima, meni je najdraže biti s radnim ljudima Ohia'- rekao je McCain, kritizirajući svog suparnika.

XS
SM
MD
LG