Linkovi

Barack Obama pozvao na obnovu američko-europskog partnerstva kako bi se porazili terorizam i ekstremizam


Predsjednički kandidat Demokratske stranke, senator Barack Obama, održao je govor u Berlinu u kojem se založio za obnovu europsko-američkog partnerstva kako bi se porazili terorizam i ekstremizam.

Govoreći pred desecima tisuća građana glavnog grada Njemačke, Barack Obama je rekao da više ne smiju postojati zidovi koji su razdvajali dvije strane Atlantika, kao niti zidovi koji razdvajaju kršćane, Židove i muslimane.

Govor u Berlinu bio je prvi službeni nastup senatora iz Illinoisa na njegovoj turneji Srednjim istokom i Europom. Barack Obama je govorio o svojoj viziji Amerike, navodeći kao primjer svog oca iz Kenije koji je kao strani student u Americi bio nadahnut američkim idealima i otvorenošću Sjedinjenih Država.

Nastupe senatora Obame u Europi kritizira izborni stožer Johna McCaina, njegova protivnika iz Republikanske stranke. Agencija Associated Press navodi riječi senatora iz Arizone koji je rekao da bi i on volio održati govor u Berlinu – no radije će to učiniti kao predsjednik Sjedinjenih Država, a ne kao predsjednički kandidat.

Internet stranice Johna McCaina zamjeraju američkim medijima što su – kako se kaže – 'na bizaran način opsjednuti Barackom Obamom.'

XS
SM
MD
LG