Linkovi

John McCain izjavio da će radije izgubiti na izborima nego da bude odgovoran za poraz u Iraku


Republikanski senator John McCain izjavio je da se – ako on postane američki predsjednik – američka vojska neće vraćati u Irak, jer za to neće biti potrebe. Američka će vojska u Iraku odnijeti pobjedu – izjavio je senator iz Arizone na jednom izbornom skupu u Pennsylvaniji.

McCain je kritizirao svog protivnika iz Demokratske stranke, senatora Baracka Obamu, zbog njegova zalaganja za određivanje vremenskih rokova za povlačenje iz Iraka. Obama je nedavno izjavio da američku vojsku treba povući iz Iraka, te je ponovno vratiti - ako se situacija pogorša.

John McCain je također dodao da će radije izgubiti na izborima za Bijelu kuću, nego da bude odgovoran za gubitak u ratu u Iraku. 'Kod Baracka Obame je obrnuto. On želi pobijediti na izborima, a ne smeta ga što bi mu zemlja mogla izgubiti rat' – rekao je John McCain.

******

Predsjednički kandidat Demokratske stranke, senator Barack Obama, potvrdio je svoje već prije iskazano stajalište da Jeruzalem treba biti glavni grad Izraela.

No, dodao je da se o konačnom statusu ovog grada trebaju dogovoriti Izrael i Palestinci te da Sjedinjene Države ne bi trebale diktirati rješenje ovog pitanja.

Senator je inače danas posjetio izraelsko mjesto Sderot, uz granicu s pojasom Gaze, koje je česta meta raketiranja, od strane palestinskih ekstremista.

Danas se senator iz Illinoisa sastao na Zapadnoj obali s Mahmudom Abbasom, čelnikom Palestinske uprave, a nakon toga i s izraelskim čelnicima – ministrom obrane Ehudom Barakom, vođom oporbe Natanyahuom te predsjednikom države Šimonom Peresom.

XS
SM
MD
LG