Linkovi

Seattle Times: 'Hillary Clinton je sklona preuveličavanju'


Objavljeni su prvi komentari pomalo neugodne situacije za senatoricu Hillary Clinton koja je u više navrata u svoj predsjedničkoj kampanji spominjala 'slijetenje u Tuzlu, pod snajperskom vatrom', 1996. godine.

Mreža CBS u svojoj je arhivi pronašla snimku dolaska tadašnje prve dame Sjedinjenih Država na tuzlanski aerodrom, na kojoj je očito da nije bilo snajperske vatre već je doček protekao prilično uobičajeno: gospođu Clinton – uz američke časnike - dočekala i skupina djece te lokalni državni dužnosnici.

'Amerikanci će svojim političarima tolerirati izvjesnu količinu preuveličavanja, jer treba priznati – kada je u pitanju profesionalna biografija, koja se predaje pri traženju radnog mjesta, manje-više svi preuveličavamo' – piše Tom Bevan, komentator Internet stranica Yahoo.News.

No, postoji crta koju nije dobro prijeći. Tom Bevan piše da dobar dio američke javnosti i dalje gaji izvjesne sumnje kada su u pitanju poštenje i pouzdanost senatorice Clinton. Ovakvo varanje u kampanji samo pojačava te sumnje – smatra Tom Bevan.

Novinar agencije Associated Press Ron Fournier bio je s Hillary Clinton u Tuzli, prije dvanaest godina. On u listu Seattle Times piše da je kontinuirano preuveličavanje profesionalnih kvalifikacija jedna od karakteristika senatorice Hillary Clinton, u izbornoj kampanji za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke.

'Što vam drugo preostaje ako temeljite cijelu kandidaturu na fikciji o 35 godina profesionalnog iskustva, a većinu tog vremena proveli ste kao prva dama, guvernerova ili predsjednikova supruga? Nema vam druge nego da preuveličavate i uljepšavate!' – komentira Ron Fournier.

On dodaje da je ogromna većina odlazaka u inozemstvo prve dame Hillary Clinton bila protokolarne ili turističke prirode.

Međutim – piše Ron Fournier – 'činjenica jest da je Hillary Clinton bila izrazito aktivna prva dama Sjedinjenih Država te da vrlo dobro zna što je potrebno da bi netko bio dobar predsjednik države. Zato nju i njezina supruga Billa Clintona vjerojatno dovodi do ludila kritika senatora Baracka Obame koji tvrdi da Hillary Clinton u stvari nema dovoljno iskustva na nacionalnoj i svjetskoj sceni.... '

'Kada glasači počnu sumnjati u vaš integritet, mediji će svaku vaši pogrešku dodatno preuveličati. Hillaryna priča o slijetanju u Tuzlu mogla bi je skupo koštati, kao što je u predsjedničkoj kampanji 2000. godine Ala Gorea skupo koštala tvrdnja da je on osobno izumio Internet' – piše u listu Seattle Times Ron Fournier.

XS
SM
MD
LG