Linkovi

Baracku Obami podrška guvernera New Mexica Billa Richardsona


Guverner savezne države New Mexico Bill Richardson, bivši predsjednički aspirant, službeno je podržao kandidaturu demokratskog senatora Baracka Obame za predsjednika Sjedinjenih Država.

Na predizbornom skupu u Portlandu, u saveznoj državi Oregon, obojica političara su se obratila pristašama senatora Obame. Richardson je rekao da nakon osam godina predsjednika Busha, zemlji 'očajnički' treba čelnik tipa Baracka Obame. Izrazio je uvjerenje da će Obama učiniti ono što Richardson smatra da je odavno trebalo napraviti – okončati rat u Iraku i vratiti američke postrojbe kući.

Ova je podrška još jedan značajan podstrek predizbornoj kampanji senatora iz Illinoisa koji trenutno vodi pred suprotstavljenom senatoricom Hillary Clinton po broju delegata potrebnih za osiguravanje nominacije od strane Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata.

Bill Richardson je i sam bio jedan od kandidata u predizbornoj utrci, s nadom da postane prvi hispanički američki predsjednik, ali je odustao od utrke u siječnju nakon što je u ranim ogledima završio četvrti. Njegova podrška Baracku Obami mogla bi ovome pomoći u privlačenju glasova hispanika, koji su skloniji Hillary Clinton.

U svojoj političkoj karijeri Bill Richardson je bio član Zastupničkog doma kongresa, ministar za energetiku, te veleposlanik pri Ujedinjenim narodima u administraciji bivšeg predsjednika Billa Clintona.

XS
SM
MD
LG