Linkovi

Zašto je Američki Idol bio gledaniji od 'super-utorka'?


Dnevnik New York Daily News piše o razlozima razmjerno slabe gledanosti super-utorka, kojeg su televizijske mreže poput CNN-a, Fox News-a i MSNBC-ja prenosile cijeli dan. Međutim, 'gledatelj se osjećao kao kada bi se - na njegovu zamolbu da mu se da čaša vode – u njega uperio vatrogasni šmrk'. Ovako je preksinoćnje televizijsko praćenje stranačkih izbora u 24 savezne države slikovito opisao David Hinckley, televizijski kritičar newyorškog dnevnika.

'Bilo je svega previše, ponajviše stručnih analiza, da čovjeka zaboli glava' - tvrdi Hinckley koji kaže da je upravo to razlog zbog čega je većina gledatelja tu večer preferirala reality program Američki Idol. 'CNN-ov studio za praćenje izbora tako je savršeno tehnički opremljen da izgleda kao da će ovog trenutka biti lansiran u svemir. No, kakve koristi od toga kada ste preopterećeni lavinom informacija, primjerice analizom rezultata u svakom pojedinom izbornom okrugu u Georgiji' – piše Hinckley. On dodaje da je televizijsko praćenje izbornog super-utorka gledatelje informiralo, ali im nije dobro objasnilo što se dogodilo i zašto.

******

Dnevnik International Herald Tribune piše da je senatorica Hillary Clinton nekoliko dana prije super-utorka odlučila vlastitom izbornom stožeru posuditi 5 milijuna dolara vlastitog novca, kako bi se njezina kampanja mogla ravnomjerno nositi s kampanjom Baracka Obame koji je u siječnju prikupio znatno više donacija. Neki viši dužnosnici njezine kampanje dragovoljno su se odrekli vlastite zarade, pred odlučujuće izborne utrke u Teksasu, Ohiju i Pennsylvaniji – piše International Herald Tribune.

Za to vrijeme, senator iz Arizone John McCain, favorit u utrci za nominaciju Republikanske stranke, nastoji prevladati razlike koje ga dijele od konzervativnog krila vlastite stranke, nezadovoljnog činjenicom da će McCain vjerojatno ipak biti predsjednički kandidat na izborima u studenom. Konzervativci McCaina smatraju previše liberalnim, zbog njegovih stavova o poreznoj politici, imigraciji te financiranju političkih kampanja. 'Nadam se da ćemo se u jednom trenutku koncentrirati na ono što nas povezuje, za dobro naše stranke i za dobro naše zemlje'- rekao je jučer u svom obraćanju konzervativnim aktivistima John McCain.

XS
SM
MD
LG