Linkovi

Visoki dužnosnik Državnog tajništva upozorio da je 'NATO spreman ugušiti bilo kakav pokušaj uporabe sile kojim bi se nastojale spriječiti promjene na Kosovu'


Visoki dužnosnik američke diplomacije upozorio je da je NATO savez spreman ugušiti bilo kakav pokušaj uporabe sile kojim bi se nastojale spriječiti promjene na Kosovu.

Podtajnik u Državnom tajništvu odgovoran za političke poslove Nicholas Burns ovom je izjavom upozorio Srbiju, jer su neki tamošnji političari dali naznake da postoji mogućnost otpora nezavisnosti Kosova, pod nadzorom međunarodne zajednice.

Nicholas Burns je u obraćanju jednom od odbora američkog Kongresa rekao da NATO na Kosovu ima 17 tisuća vojnika, kojima je zadatak zaštita reda i zakona. Oni će zaustaviti pokušaj bilo koje od strana da uzme zakon u svoje ruke – rekao je Nicholas Burns.

Nicholas Burns je potvrdio podršku Washingtona neovisnosti Kosova, pod nadzorom međunarodne zajednice, ukoliko pregovori čelnika albanske zajednice na Kosovu i Srbije ne rezultiraju nekim drugim rješenjem.

XS
SM
MD
LG