Linkovi

Predsjednik George Bush 'vrlo zadovoljan' vijestima iz Iraka


Predsjednik George Bush i najviši vladini dužnosnici odgovorni za nacionalnu sigurnost razmatrali su putem video-linka pitanja vezana s obnovom Iraka. Sugovornici su im bili čelni američki dužnosnici, vojni i civilni, u toj zemlji. Iz Bijele kuće javila se Paula Wolfson.

Predsjednik Bush je vrlo jasno dao na znanje da je vrlo zadovoljan vijestima koje stižu iz Bagdada, Faludže kao i pokrajine Wasit: "U tjednu od 8. do 15. rujna, napadačkih je akcija u Iraku bilo najmanje - i to od siječnja 2006., kada je bila napadnuta šijitska džamija u Samarri."

Predsjednik je izjavio da je – sve u svemu – uvjeren da će američka misija na kraju biti uspješna: "Kada slabljenje nasilja povežete s uspjesima u obnovi - koje postižu naše ekipe stručnjaka na terenu – onda vam postaje jasno zbog čega sam ja uvjeren da ćemo u Iraku biti uspješni."

Predsjednik i njegovi čelni suradnici jučer su putem video-linka održali sastanak s vojnim i civilnim dužnosnicima iz američke misije u Iraku. Predsjednik im je poručio da se zbog njihova rada u Iraku primjećuje promjena na bolje: "Radujem se razgovorima s ljudima koji su u prilici vidjeti kakav uspjeh postižemo, s ljudima koji žive s iračkim narodom, koji mogu posvjedočiti da se dobre stvari - o kojima su izvijestili general David Petraeus i veleposlanik Ryan Crocker – događaju gotovo svakodnevno."

Predsjednik George Bush prošli je tjedan prihvatio prijedlog generala Petraeusa, zapovjednika američke misije u Iraku, da se iz Iraka povuče izvjestan broj vojnika. Predsjednik je napomenuo da će s novim uspjesima, uslijediti i daljnja povlačenja američkih snaga.

XS
SM
MD
LG