Linkovi

Predsjednik Bush ponovio obećanje o suradnji s Kongresom


Predsjednik Bush je ponovio svoje obećanje da će surađivati s novim Kongresom kojeg kontroliraju demokrati o mjerama za obuzdavanje potrošnje i poboljšanju obrazovanja. U svojem redovitom tjednom obraćanju Amerikancima putem radija, američki je predsjednik rekao da je održao produktivne sastanke s novim čelništvom Demokratske stranke u Senatu i Zastupničkom domu. Dodao je kako je uvjeren da mogu pronaći zajedničke ciljeve i osigurati da se zemlje kreće pravim smjerom.

Gospodin Bush je izjavio da se neki demokrati slažu s njime oko toga da je uravnoteživanje saveznog proračuna glavni prioritet. Spomenuo je da je ovaj tjedan predstavio petogodišnji prijedlog proračuna kojim bi on trebao do 2012. godine biti uravnotežen. Predsjednik Bush je rekao da demokrati i republikanci mogu surađivati glede poboljšanja kvaliteta škola diljem zemlje, produžavajući valjanost zakonske mjere poznate pod nazivom "No Child Left Behind", koja je usmjerena na uspostavljanje univerzalnog testiranja i ocjenjivanja đaka.

U odgovoru demokrata na današnji predsjednikov govor čelnik senatske većine Harry Reid izjasnio se protiv povećavanja broja američkih vojnika u Iraku koje predsjednik Bush namjerava najaviti tijekom nadolazećeg tjedna. Senator Reid je rekao da bi bilo kakvo takvo povećanje bila "ozbiljna pogreška". Umjesto toga pozvao je na postepeno prerazmještanje američkih snaga iz Irak unutar sljedeća četiri do šest mjeseci.

XS
SM
MD
LG