Linkovi

Miniserija o godinama koje su prethodile terorističkim napadima izaziva prosvjede Clintonovih dužnosnika


Nekoliko članova administracije bivšeg predsjednika Billa Clintona prosvjedovalo je zbog netočnosti u televizijskoj miniseriji o godinama koje su prethodile terorističkim napadima od 11.rujna 2001.godine.

Tako su negdašnja državna tajnica Madeleine Albright, bivši savjetnik predsjednika Clintona za nacionalnu sigurnost Sandy Berger i čelnik Clintonove Zaklade Bruce Lindsey uputili pismo direktoru kompanije Walt Disney, koja je vlasnik TV mreže ABC gdje se spomenuta serija treba emitirati u nedjelju i ponedjeljak. Bivši pomoćnici predsjednika Clintona kažu da nisu imali priliku pregledati miniseriju, ali da su im drugi rekli da u miniseriji postoje scene koje impliciraju da su oni pokušali potkopati nastojanja da se napadne i onemogući Osama bin Laden.

Madeleine Albright je jednu scenu o njoj opisala kao «lažnu i klevetničku», dok je Sandy Berger izjavio da film flagrantno pogrešno prikazuje njegove akcije.

Direktori televizije ABC kažu da je miniserija zamišljena kao dramatizacija, a ne kao dokumentarni film. Kako je rečeno, na početku filma, gledatelji će biti upozoreni da su neke scene izmišljene.

XS
SM
MD
LG