Linkovi

Bush i Blair iskazali podršku vladi Libanona i budućim međunarodnim mirovnim snagama za Libanon


Predsjednik Bush kaže da su on i britanski premijer Tony Blair suglasni oko tri glavna cilja u vezi sa srednjoistočnom krizom: zaustavljanje nasilja, raspodjela humanitarne pomoći, te pomoć u obnovi Libanona.

Dvojica čelnika danas su razgovarala u Bijeloj kući. Nakon toga, na tiskovnoj konferenciji, iskazali su podršku libanonskoj vladi, te izjavili da međunarodne postrojbe trebaju biti brzo odaslane kako bi se Libanonu pomoglo da uspostavi kontrolu nad vlastitim granicama.

Predsjednik Bush je također najavio da će se državna tajnica Condoleezza Rice vratiti na Srednji istok u subotu na daljnje razgovore o rješavanju sukoba između Izraela i gerilaca Hezbolle u Libanonu.

I američki predsjednik i britanski premijer našli su se pod kritikama u svijetu zbog odbijanja da se pridruže pozivima na momentalni prekid vatre koji su upućivani sa svih strana svijeta. Premijer Tony Blair je izjavio da i on i predsjednik Bush vjeruju da treba iskoristiti ovu priliku za promicanje dugoročnog rješenja srednjoistočne krize koje bi rezultiralo stvaranje palestinske države u regiji.

XS
SM
MD
LG