Linkovi

Predsjednik Bush o Iraku razgovarao s bivšim ministrima obrane i državnim tajnicima


Predsjednik Bush se o situaciji u Iraku posavjetovao s nekoliko bivših američkih državnih tajnika i ministara obrane.

Ovaj prilično neuobičajeni sastanak okupio je dužnosnike iz prošlih republikanskih i demokratskih administracija, u trenutku kad kritičari optužuju predsjednika da se 'izolirao od širokog spektra mišljenja'.

Predsjdnik Bush je priznao da su neki od danas nazočnih u Bijeloj kući izrazili neslaganje s njegovom odlukom o invaziji Iraka. Međutim, dodao je da im je zahvalan na savjetima i da će ih razmotriti vrlo ozbiljno.

Nakon skupa bivši državni tajnik i bivši američki veleposlanik u Jugoslaviji Lawrence Eagleburger izjavio je da su se nazočni općenito složili da predsjednik o situaciji u Iraku mora javnosti otvorenije govoriti. Bivši ministar obrane James Schlesinger - kao i Eagleburger, također republikanac - naglasio je potrebu da se Amerika u borbi s iračkim pobunjenicima usredotoči na 'iskorištavanje njihovih slabosti'.

Među sudionicima ovog sastanka bili su i Madeleine Albright i William Perry, oboje iz administracije predsjednika Clintona, kao i bivši državni tajnik Alexander Haig, te bivši ministar obrane Robert McNamara, koji je igrao važnu ulogu tijekom Vijetnamskog rata.

XS
SM
MD
LG