Linkovi

Urednik Rolling Stonea o glazbenom ukusu predsjednika Busha


Američki rock-kritičari počeli su komentirati glazbeni ukus predsjednika Georgea Busha, nakon što je objavljen djelomičan popis od 250 skladbi s njegova Ipoda.

“U svakom slučaju, može se reći da predsjednik voli glazbenike koji njega ne vole” – rekao je New York Timesu Joe Levy, član uredništva časopisa Rolling Stone. Na predsjednikovu se Ipodu primjerice nalazi skladbe Johna Fogartyja, bivšeg pjevača Credence Clearwater Revivala, koji je sudjelovao u prošlogodišnjoj kampanji “Vote for Change”, kojoj je cilj bio poraziti predsjednika Busha, u reizboru za drugi mandat u Bijeloj kući. Također je zamjetno da predsjednik voli i neke pjesme Joni Mitchell te Vana Morrisona – također poznatih po simpatijama prema ljevici.

Na predsjednikovu se Ipodu nalaze i deseci skladbi politički vjerojatno bližih izvođača suvremene country glazbe – George Jonesa, Alana Jacksona i Kennyja Chesneya.

Jedan od predsjednikovih medijskih savjetnika, Mark McKinnon, koji je svojevremeno pisao glazbu za Krisa Kristofersona, kaže: “kada bi se na predsjednikovom Ipodu nalazile samo skladbe prijatelja republikanskog establishmenta, predsjednik zaista ne bi imao što slušati.”

XS
SM
MD
LG