Linkovi

Bush: 'Bit će mi velika čast da u ime Amerike iskažem zahvalnost Svemogućem što nam je podario takva čovjeka'


Američko izaslanstvo na sprovodu Ivana Pavla Drugog predvodit će predsjednik George Bush i njegova supruga Laura Bush. Predsjednik Bush će biti prvi američki predsjednik koji će nazočiti pokopu jednog pape.

Predsjednik je izjavio da će odlazak u Vatikan biti prilika da se oda počast postignućima pape Ivana Pavla Drugog. "Bit će mi velika čast da u ime svoje zemlje iskažem zahvalnost Svemogućem što nam je podario takva čovjeka" - rekao je predsjednik Bush.

On je također izjavio da je "svjestan razlika koje su ponekad dijelile Vatikan od njegove vlade", prvenstveno u vezi rata u Iraku. No, predsjednik Bush je nastojao da one ne budu u prvom planu, neposredno pred odlazak na sporovod svetog oca.

"Papa je bio čovjek mira, nije volio rat, i ja to u potpunosti razumijem. Cijenim i zahvalan sam što sam imao prilike o toj temi s njim razgovarati" - rekao je američki predsjednik.

U izjavi za medije nakon susreta s ukrajinskim predsjednikom Juščenkom, predsjednik Bush prisjetio se svog prvog susreta s papom Ivanom Pavlom Drugim. Bilo je to u papinoj ljetnoj rezidenciji, u blizini Rima, kada je sveti otac američkom predsjedniku objasnio svoje poglede na svijet. Predsjednik Bush je rekao da nikad neće zaboraviti taj susret.

XS
SM
MD
LG