Linkovi

Visoka američka delegacija posjetila Kijev


U.S. House of Representatives delegation visit Kyiv
U.S. House of Representatives delegation visit Kyiv

Visoko izaslanstvo američkog Kongresa sastalo se u subotu u Kijevu s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim i obećalo da će pokušati osigurati nastavak potpore u ratu protiv Rusije.

Izaslanstvo - koje je uključivalo zastupnika Adama Smitha, predsjednika Odbora za oružane snage Zastupničkog doma - posljednje je u nizu američkih posjetitelja visokog profila u Ukrajini.

"Sjedinjene Države, zajedno sa saveznicima i partnerima diljem svijeta, stajale su uz Ukrajinu pružajući gospodarsku, vojnu i humanitarnu pomoć", stoji u priopćenju izaslanstva.

"Nastavit ćemo tražiti načine da podržimo predsjednika Zelenskog i ukrajinski narod što je učinkovitije moguće dok nastavljaju sa svojim hrabrim stavom", dodali su.

Američki ministar obrane Lloyd Austin rekao je u srijedu da će Washington poslati još četiri topnička raketna sustava visoke mobilnosti u Ukrajinu, čime će se ukupan broj do sada isporučenih povećati na 16.

U priopćenju izaslanstva od subote nema posebnog spominjanja transfera oružja. Zasebno, Smith je citiran da je za Radio Slobodna Europa/Radio Sloboda koji podržavaju SAD rekao da su Washington i njegovi saveznici spremni predati još raketnih sustava za višestruko lansiranje.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG