Linkovi

Danas u Kongresu ključno glasanje o imigraciji


People participate in a protest against recent U.S. immigration policy that separates children from their families when they enter the United States as undocumented immigrants, in front of a Homeland Security facility in Elizabeth, New Jersey, June 17, 20

Glasanje o reformi propisa o imigraciji u Sjedinjenim Državama, kojom bi bila okončana praksa razdvajanja porodica ilegalnih imigranata, zakazano je u petak (22. juni) u Predstavničkom domu Kongresa, naveli su republikanski kongresmeni, prenosi RSE.

Republikanci čine većinu u Kongresu, ali su o pitanju imigracije podijeljeni i u četvrtak su na glasanje podnijeli dva teksta.

Prvi, koji je podnijela tvrđa struja u partiji, odbijen je istog dana. Drugi je podnijet nešto kasnije i pokušava okupiti i tvrđu i umjereniju struju. O njemu će se glasati u petak.

Američki predsjednik Donald Trump saopštio je u četvrtak da je izdao naredbu vladinim agencijama da ponovo spoje članove imigrantskih porodica koji su razdvojeni nakon što su ilegalno ušli iz Meksika u SAD.

XS
SM
MD
LG