Linkovi

Velika Britanija: Boris Johnson izašao iz bolnice


Virus Outbreak Britain
Virus Outbreak Britain

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) otpušten je iz bolnice i nastaviće oporavak od Covida 19 u Čekersu, svojoj rezidenciji na selu, saopštila je njegova kancelarija u Dauning stritu 10, prenosi RSE.

Džonson (55) je primljen u bolnicu 5. aprila zbog toga što je imao uporne simptome korona virusa i nakon deset dana otkako je ustanovljeno da je pozitivan. Dan kasnije, 6. aprila primljen je na odjeljenje intenzivne njege, odakle je otpušten 9. aprila.

"Po savjetu njegovog medicinskog tima, premijer se neće odmah vratiti na posao. Želi da zahvali svima u bolnici St Thomas na pružanju sjajne njege", saopštio je Dauning strit.

Džonson je zadužio ministra spoljnih poslova Dominika Raba Džonson da predvodi tim administracije za borbu protiv pandemije.


Rezultati testiranja pokazali su 26. marta da je britanski premijer pozitivan na virus.

Velika Britanija je izvijestila da je dva dana zaredom smrtnost od posljedica korona virusa rastla za više od 900. Broj umrlih u petak, 10. aprila od 980 premašio je najveću smrtnost zabilježenu u jednom danu u Italiji koja je najteže pogođena zemlja u Evropi.

XS
SM
MD
LG