Linkovi

Boris Johnson zaražen koronavirusom


Britanski premijer Boris Johnson nastaviće da vodi vladu putem video-konferencija

Britanski premijer Boris Johnson objavio je da je pozitivan na koronavirus i da je u samoizolaciji, ali da će i dalje voditi vladu u borbi sa pandemijom.

Portparol Downing Street rekao je da 55-godišnji Johnson ima blage simptome, prenosi Reuters.

"U protekla 24 sata osjetio sam blage simptome i test je pokazao da sam pozitivan na koronavirus. Sad sam u samoizolaciji, ali ću nastaviti da vodim vladu putem video konferencija u borbi protiv virusa", rekao je Johnson.

Nije jasno da li će i osoblje u Downing Streetu i ministri morati da se izoluju budući da su bili u kontaktu sa Johnson proteklih dana.

Vlada je prethodno saopštila da Johnson ima opciju da svoje dužnosti prebaci na sekretara za spoljne poslove ako je neophodno.

U Velikoj Britaniji do sada je umrlo 578 osoba od koronavirusa, a broj oboljelih je čak 11.658, prenosi Reuters. Velika Britanija je sedma po broju oboljelih na svijetu, poslije SAD, Kine, Italije, Španije, Francuske, Irana.

I britanski princ Charles, koji ima 71 godinu, ima koronavirus. Saopšteno je da se princ dobro osjeća i da je u samoizolaciji u rezidenciji u Škotskoj, dok je njegova supruga Camilla negativna na koronavirus.

XS
SM
MD
LG