Linkovi

Ukrajina saopštila da je oborila ruske bespilotne letjelice koje su ciljale luku Odesa


Posljedice ruskog dronskog napada na Odesu
Posljedice ruskog dronskog napada na Odesu

Ukrajina je oborila 19 od 20 dronova Shahed koje je lansirala Rusija u noćnom napadu u kojem su ranjene tri osobe i oštećene stambene zgrade u crnomorskoj luci Odesa, rekli su zvaničnici u srijedu.

Ukrajinska vojska je saopštila da je ruski napad bio usmjeren na Odesu i druge južne regione najmanje tri sata.
Ostaci dronova udarili su u stambene zgrade, te oštetili gasovod i desetak automobila u jednom od lučkih okruga, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Tri osobe su ranjene, a oko 130 je evakuisano, dodaje se.
"Glavni napori neprijatelja bili su koncentrisani na napade na Odesu. Dronovi kamikaze ušli su na kritično maloj visini iz pravca Crnog mora", navodi se u saopštenju vojne komande Juga i dodaje da je u Odesi oboreno 11 dronova.
Moskva je u više navrata pokušavala da pogodi infrastrukturu u ukrajinskim lukama na jugu Crnog mora otkako se povukla iz sporazuma koji je uz posredovanje UN-a omogućio siguran prolaz ukrajinskih pošiljki žitarica preko mora.
  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG