Linkovi

Ugašen blog Donalda Trumpa


Trump već mjesecima nema profile na društvenim mrežama.
Trump već mjesecima nema profile na društvenim mrežama.

Bivši predsjednik SAD Donald Trump ugasio je blog na kojem se oglašavao otkako mu je u januaru zabranjeno da ima profile na društvenim mrežama.

Blog Sa stola Donalda Trumpa više ne postoji i neće se vraćati, potvrdio je za televiziju CNBC Trumpov savjetnik Jason Miller​.

"Jednostavno, bio je sporedan u odnosu na druge stvari na kojima radimo", rekao je Miller.

Trump je nekada imao milione pratilaca na društvenim mrežama. Dnevno je imao i po nekoliko objava, kritikovao demokrate i republikance koji su mu se suprotstavljali, komentarisao dnevne događaje.

U januaru, poslije upada njegovih pristalica u Kongres, Twitter mu je zauvijek zabranio da ima profil, a potom i Facebook na određeno vrijeme.

Trump i njegovi saveznici su dugo optuživali društvene mreže da zabranjuju glas konzervativaca, a Facebook je bivši predsjednik nazvao "nacionalnom sramotom" kada je bord odlučio da produži zabranu da se oglašava na toj društvenoj mreži.

Blog je bio prvi pokušaj Trumpa da se vrati na internet, ali je odziv bio slab - kako prenosi Washington Post, reakcije i komentari na Trumpa opali su za čak 95 odsto od januara i na najnižem nivou su od 2016. kada je postao predsjednik.

Otkako je stupio sa dužnosti, Trump živi u vili na Floridi i nije se mnogo pojavljivao u javnosti. Kazao je da će o eventualnoj kandidaturi 2024. odlučiti poslije kongresnih izbora 2022.

Iako se nije pojavljivao u javnosti, Trump je i dalje uticajan u Republikanskoj stranci, što se pokazalo i kada su republikanski predstavnici u Kongresu glasali protiv prijedloga da se osnuje komisija za istragu upada na Capitol Hill 6. januara.

XS
SM
MD
LG