Linkovi

U Srbiji uhićen Darjan Ješovnik, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca


FILE - Workers harvest coca leaves in Puerto Bello, in the southern Colombia's state of Putumayo, March 3, 2017.
FILE - Workers harvest coca leaves in Puerto Bello, in the southern Colombia's state of Putumayo, March 3, 2017.

Jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, Darjan Ješovnik, koji je osumnjičen za šverc kokaina iz Južne Amerike, uhitila je u subotu u Srbiji, pri pokušaju prelaska srpsko-mađarske granice, objavio je u utorak MUP Hrvatske.

FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije, dana 6. travnja 2019. godine na području Republike Srbije, locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika.

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći.

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država.

Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji sa FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom.

Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom sa Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG