Linkovi

Darku Šariću 15 godina zatvora za šverc kokaina


Darko Šarić u sudnici tokom prvog dana suđenja, Beograd, 24. mart 2014. godine.
Darko Šarić u sudnici tokom prvog dana suđenja, Beograd, 24. mart 2014. godine.

Vijeće Posebnog odjeljenja Višeg suda u Beogradu osudilo je Darka Šarića na 15 godina zatvora u ponovljenom postupku za šverc više od pet i po tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Šarićeva grupa proglašena je krivom zato što je stavila u promet drogu kokain iz Južne Amerike na područje Zapadne Evrope, jednoglasna je presuda koju je u ponedjeljak izreklo Sudsko vijeće na čelu sa Sinišom Petrovićem.

Goran Soković, koji se nalazi u bj ekstvu, dobio je takođe 15 godina zatvora, a Željko Vujanović osuđen je na 14-godišnju zatvorsku kaznu. Obojica su okvalifikovani kao organizatori Šarićeve kriminalne grupe.

Trojica optuženih koji su dobili status svjedoka saradnika osuđeni su na kazne od 5 do 10 mjeseci zatvora, a preostalih 18 optuženih na kazne od 10 do 13 godina zatvora.

Prvooptuženi Šarić nije prisustvovao izricanju presude, o čemu je zvaničnim putem obavijestio sud.

Riječ je o drugoj prvostepenoj presudi Darku Šariću i članovima njegove grupe optuženima za šverc gotovo šest tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.

Prvu prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora a ostali na višegodišnje zatvorske kazne, ukinuo je Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Ponovljeno suđenje obilježeila su česta odlaganja ročišta i promjena članova sudskog veća

XS
SM
MD
LG