Linkovi

U Španiji smanjen broj novooboljelih i novih smrtnih slučajeva


A view of a temporary field hospital set at Ifema convention and exhibition of in Madrid, Spain, Thursday, April 2, 2020.
A view of a temporary field hospital set at Ifema convention and exhibition of in Madrid, Spain, Thursday, April 2, 2020.

Još 674 osobe preminule su u Španiji od posljedica zaraze novim korona virusom, manje nego prethodnih dana, a nastavljeno je i opadanje broja novooboljelih.

Danas je prvi dan ove nedjelje u kojem je broj novih smrtnih slučajeva u Španiji manji od 800. U Španiji je do sada umrlo 12.418 osoba zaraženih korona virusom.

Zaraza korona virusom potvrđena je u Španiji kod još 6.023 osobe, čime je nastavljen ovonedjeljni trend smanjenja broja novozaraženih.

Broj osoba kod kojih je potvrđena bolest COVID-19 povećan je na 130.759. Više zaraženih od Španije imaju jedino SAD, gdje je oboljelo više od 310.000 ljudi.

Usljed opadanja broja novozaraženih, španska vlada je počela oprezno da razmatra kada bi mogla da počne s reaktiviranjem ekonomije, u kojoj zbog zdravstvene krize ne rade stotine hiljada zaposlenih ljudi.

Španski premijer Pedro Sanchez izjavio je da "počinje da se vidi svjetlo na kraju tunela".

U svijetu je do sada od korona virusa umrlo više od 65.000 ljudi, a broj zaraženih je veći od 1.200.000, pokazuju podaci američkog Johns Hopkins Univerziteta.

XS
SM
MD
LG