Linkovi

U SAD naređena evakuacija milion ljudi zbog uragana


NASA- Hurricane Florence
NASA- Hurricane Florence

Američke vlasti izdale su naređenje o obaveznoj evakuaciji oko milion stanovnika koji žive duž atlantske obale američke države Južne Karoline, zbog približavanja uragana Florens, koji je ojačao na razornu kategoriju četiri.

Guverner Južne Karoline Henry McMaster je naredio da evakuacija počne u podne, a naređenje se odnosi na svih osam okruga duž atlantske obale te američke države duge 320 kilometara.

"Radi se o vrlo opasnom uraganu. Ne želimo da rizikujemo ni jedan život", rekao je McMaster.

On je rekao da poplavni talas može da dostigne tri metra i procjenjuje da će oko milion stanovnika napustiti obalu. Već je proglasio vanrednu situaciju u Južnoj Karolini.

Predsjednik SAD Donald Trump poslao je nekoliko upozorenja putem Twittera, naglašavajući da je riječ o jako opasnom uraganu i da bi svi trebalo da budu spremni i postaraju se da budu bezbjedni.

Gradonačelnik Richmonda, glavnog grada države Virdžinije, proglasio je vanrednu situaciju zbog dosta velike kiše koja se očekuje od uragana Florens. Taj grad neće biti na direktnom udaru uragana kao Sjeverna i Južna Karolina, ali će on vjerovatno donijeti jaku kišu i vetar, moguće poplave i prekide struje.

XS
SM
MD
LG