Linkovi

Korisnici Twittera izglasali - Musk treba da ode sa mjesta direktora


Elon Musk, arhivska fotografija
Elon Musk, arhivska fotografija

Izvršni direktor Tvitera Elon Musk pokrenuo je anketu na toj mreži i pitao korisnike da li treba da se povuče sa mjesta šefa kompanije, dodajući da će se povinovati rezulatima ankete.

SAN FRANCISKO - Oko 57, 5 odsto korisnika koji su glasali u anketi reklo je da Mask treba da ode sa mjesta direktora, dok je 42,5 odsto protiv toga. Više od 17,5 miliona ljudi je glasalo u anketi.

Milijarder nije iznio detalje o tome kada će se povući ako korisnici to izglasaju. Nedavno je izjavio da će smanjiti vrijeme koje provodi na Twitteru i da će naći novog lidera koji će voditi kompaniju.

Twitter je inače ažurirao politiku i onemogućio naloge kreirane isključivo u svrhu promocije drugih društvenih mreža, kao i dijeljenje linkova sa konkurentskih platformi poput Facebookaa, Instagrama, Mastodona, Trumpove mreže "Truth" i drugih. TikTok, međutim, nije na ovoj listi.

Bivši izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi, koji je nedavno uložio novac u novu društvenu mrežu Nostr, na Twitteru je ocijenio da nova zabrana "nema smisla".

Otkako je Musk kupio Twitter, oko polovina zaposlenih je otpuštena, razriješeni su direktori i savjetodavne grupe za bezbjednost na plaftormi, a posljednji kontroverzan potez novog vlasnika je suspendovanje naloga nekih novinara jer su izvještavali o kretanju njegovog privatnog aviona na osnovu javno dostupnih podataka.

Musk je u subotu ponovo aktivirao Twitter naloge novinara, a odluka da ukine suspenziju uslijedila je nakon rezultata ankete na Twitteru u kojoj je većina ispitanika glasala da se nalozi novinara odmah vrate.

Prvobitnu suspenziju tih naloga žestoko su kritikovali vladini zvaničnici i novinske organizacije, a neki su rekli da Twitter ugrožava slobodu medija.

XS
SM
MD
LG