Linkovi

Trumpovom bivšem advokatu odložen odlazak u zatvor


Trumpov bivši lični advokat Michael Cohen
Trumpov bivši lični advokat Michael Cohen

Michaelu Cohenu, bivšem ličnom advokatu predsjednika Donalda Trumpa, federalni sudija odobrio je zahtjev za odlaganje odsluženja zatvorske kazne.

Cohenovi pravni zastupnici tražili su da se za 60 dana odloži njegov odlazak u zatvor, koji je trebalo da se desi 6. marta, zbog hiruške intervencije i pretresa u Kongresu na kojima Cohen treba da svjedoči.

"Gospodin Cohen je imao ozbiljnu operaciju i potrebno mu je dodatno vrijeme za fizikalnu terapiju. Takođe će moći da se pripremi za pretrese u Kongresu naredne nedjelje", navodi se u zahtjevu upućenom federalnom sudu.

Sud na Menhetnu odobrio je Cohenov zahtev.

Michael Cohen je osuđen u decembru na tri godine zatvora zbog krivičnih djela koja uključuju i isplate porno glumicama kako bi šutile o navodnim aferama sa predsjednikom Donaldom Trumpom.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG