Linkovi

Grenell: Narodi Kosova i Srbije zaslužuju ekonomsku normalizaciju


Stillshot, president of Serbia Aleksandar Vucic, ambassador Richard Grenell, Kosovo prime minister Avdullah Hoti
Stillshot, president of Serbia Aleksandar Vucic, ambassador Richard Grenell, Kosovo prime minister Avdullah Hoti

Delegacije Kosova i Srbije, koje predvode premijer Avdulah Hoti i predsjednik Aleksandar Vučić, sastaju se u četvrtak i petak u Bijeloj kući.

Posrednici u razgovorima dvije strane koji će, kako je iz Bijele kuće precizirano, biti usredsređeni na ekonomske teme, su specijalni savjetnik predsjednika SAD za dijalog Srbije i Kosova Richard Grenell i Savjet za nacionalnu bezbjednost.

Richard Grenell objavio je u četvrtak da građani Kosova i Srbije zaslužuju ekonomsku normalizaciju i šansu da kreiraju "živahnu ekonomiju".

"Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijere, dobar posao i vezu sa Zapadom. Čujem vas. I poguraću snažno za vas. Hajde da ostavimo politiku postrani", napisao je Grenell na Twitteru.

Prethodno je Robert O'Brian, savjetnik za nacionalnu bezbjednost, na Twitter nalogu Savjeta za nacionalnu bezbjednost objavio: “Radujem se što ću ugostiti predsjednika Aleksandra Vučića i premijera Avdulaha Hotija u Bijeloj kući. Ovi važni razgovori će doprineti miru kroz ekonomsku saradnju. Posvećenost dijalogu oba lidera doprinijeće dobrobiti za Kosovo i Srbiju”.

XS
SM
MD
LG