Linkovi

Grenell: Narodi Kosova i Srbije zaslužuju ekonomsku normalizaciju


Stillshot, president of Serbia Aleksandar Vucic, ambassador Richard Grenell, Kosovo prime minister Avdullah Hoti

Delegacije Kosova i Srbije, koje predvode premijer Avdulah Hoti i predsjednik Aleksandar Vučić, sastaju se u četvrtak i petak u Bijeloj kući.

Posrednici u razgovorima dvije strane koji će, kako je iz Bijele kuće precizirano, biti usredsređeni na ekonomske teme, su specijalni savjetnik predsjednika SAD za dijalog Srbije i Kosova Richard Grenell i Savjet za nacionalnu bezbjednost.

Richard Grenell objavio je u četvrtak da građani Kosova i Srbije zaslužuju ekonomsku normalizaciju i šansu da kreiraju "živahnu ekonomiju".

"Danas sam fokusiran na mlade ljude koji žele karijere, dobar posao i vezu sa Zapadom. Čujem vas. I poguraću snažno za vas. Hajde da ostavimo politiku postrani", napisao je Grenell na Twitteru.

Prethodno je Robert O'Brian, savjetnik za nacionalnu bezbjednost, na Twitter nalogu Savjeta za nacionalnu bezbjednost objavio: “Radujem se što ću ugostiti predsjednika Aleksandra Vučića i premijera Avdulaha Hotija u Bijeloj kući. Ovi važni razgovori će doprineti miru kroz ekonomsku saradnju. Posvećenost dijalogu oba lidera doprinijeće dobrobiti za Kosovo i Srbiju”.

XS
SM
MD
LG