Linkovi

Dvije pucnjave, troje mrtvih 


Uplakane žene se grle nakon pucnjave ispred crkve u Amesu, Iowa, 2. juna 2022. (Nirmalendu Majumdar/USA Today Network via Reuters)
Uplakane žene se grle nakon pucnjave ispred crkve u Amesu, Iowa, 2. juna 2022. (Nirmalendu Majumdar/USA Today Network via Reuters)

Muškarac je u četvrtak pucao i ubio dvije žene na parkingu crkve u američkoj državi Iowa, a zatim je okrenuo pištolj na sebe, saopštila je policija, dodajući još troje mrtvih u nizu nedavnih pucnjava koje su potresle Amerika.

Pucnjava u Iowi dogodila se ubrzo nakon što je predsjednik Joe Biden održao veliki govor o nasilju uz upotrebu vatrenog oružja, nakon masovnih pucnjava u Buffalu u New Yorku, Uvaldeu u Texasu, i Tulsi u Oklahomi posljednjih nedjelja.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi u četvrtak ranjene su dvije osobe koje su prisustvovale sahrani na groblju u Racineu, Wisconsin.

Pucnjava u Iowi dogodila se ispred Kornerstaun crkve, fundamentalističke hrišćanske crkve istočno od grada Ames, dok se unutra odvijao crkveni program, rekao je Nicholas Lennie, glavni zamjenik šerifske kancelarije.

Kada su zamjenici šerifa stigli na lice mjesta, pronašli svo troje mrtvih, rekao je Lennie, dodajući da ne može da navede identitet niti da otkrije u kakvoj su vezi možda bili.

"Izgleda da je ovo izolovan incident sa jednim strijelcem", rekao je on.

Nekoliko trenutaka ranije, Biden je pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje, proširi provjeru prošlosti kupaca i primijeni druge mere kontrole oružja kako bi se riješila masovna pucnjava.

"Dosta, dosta", uzviknuo je predsjednik.

U Racineu, Wisconsinu, u četvrtak je ispaljeno više pucnjeva u gomilu ožalošćenih koji su prisustvovali popodnevnoj sahrani pored groba, pri čemu su dvije osobe ranjene.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG