Linkovi

Četvero mrtvih u pucnjavi u klinici u Oklahomi


Policija na mjestu pucnjave.
Policija na mjestu pucnjave.

Četvero ljudi, među kojima je i sam napadač, ubijeno je u pucnjavi u bolničkom kompleksu u gradu Tulsa u Oklahomi u srijedu, a više osoba je ranjeno.

Lokalna policija je na Twitteru objavila da i dalje provjerava sve sobe u bolničkom kompleksu St. Francis gdje se pucnjava odigrala.

Kapetan Richard Meulenberg izjavio je da je policija primila prijavu da je muškarac naoružan puškom ušao na drugi sprat jedne od zgrada kliničkog centra, i da je došlo do pucnjave.

Kada je policija stigla na lice mjesta "nekoliko ljudi je bilo upucano a dvoje je u tom trenutku već preminulo", rekao je Meulenberg

"Također smo pronašli osobu za koju vjerujemo da je napadač jer je imao pušku i pištolj sa sobom", dodao je predstavnik policije.

Još nije jasno pod kojim je okolnostima umro napadač.

Zdravstveni sistem St. Francis zatvorio je svoj kompleks u srijedu popodne zbog situacije u klinici Natalie, gdje se nalaze centri za dnevnu hirurgiju i prevenciju raka dojke.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG