Linkovi

Trump pozvao republikance da odlože glasanje o imigraciji


Predsjednik SAD Donald Trump
Predsjednik SAD Donald Trump

“Republikanci bi trebalo da prestanu da traće vreme na imigraciju dok ne izaberemo više senatora i kongresmena u novembru. Demokrate se samo igraju, nemaju namjeru da se angažuju na rješavanju ovog decenijskog problema. Usvojićemo ovaj sjajni zakonski prijedlog poslije crvenog talasa!”, napisao je Tramp na Tviteru.

Američki predsjednik će o imigraciji u petak razgovarati sa porodicama žrtava kriminalaca koji su ilegalno ušli u SAD.

Trump je pozvao Kongres da obustavi glasanje o prijedlozima zakona o imigraciji, pošto republikanci u Predstavničkom domu nisu uspjeli da obezbjede podršku za dva prijedloga zakona o imigraciji koji su obuhvatali i obezbjeđivanje granice.

Stroži, konzervativni prijedlog, čiji je autor predsjednik Odbora za pravosuđe Bob Goodlate, nije usvojen. Tim prijedlogom mladim imigrantima koji su u SAD dovedeni kao djeca nije se garantovalo da mogu da legalizuju svoj status u Americi.

Republikanci u donjem domu Kongresa iznenada su odložili glasanje o drugom, kompromisnom prijedlogu, pošto su zaključili da nemaju dovoljno podrške. Očekuje se da o ovom prijedlogu Kongres glasa naredne nedelje.

Nacrt uključuje 25 milijardi dolara za zid na granici sa Meksikom i mogućnost da mladi imigranti legalizuju svoj boravak u SAD, kao i da porodice ilegalnih imigranata ostanu zajedno, umjesto sadašnjeg razdvajanja djece od roditelja.

Predsjednik se ponovo požalio na Tviteru da republikanci nemaju dovoljno mjesta u Senatu, iako imaju većinu, te da ih to spriječava da usvoje zakone I ocijenio da će usvojiti “najbolje, najpoštenije i svbeobuhvatne zakone o imigraciji” ako republikanci osvoje dovoljno glasova na kongresnim izborima u novembru.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG