Linkovi

State Department o najavi zbližavanja Rusije i entiteta Republika Srpska: Nijedna vlada ne bi trebala to da radi


Na izjavu glasnogovornika ruskog predsjednika Putina, Dmitrija Peskova, da se radi na jačanju odnosa izmedju Republike Srpske i Rusije, te da nije vjerovatno da će BiH nametnuti sankcije Rusiji jer entitet Republika Srpska to uspješno blokira, Glas Amerike zatražiio je komentar State Departmenta.

Iz ureda glasnogovornika State-a napisali su da “ niti jedna vlada, ni na kojem nivou vlasti, ne bi trebala proširivati suradnju s Rusijom dok se nastavlja ruska agresija protiv Ukrajine.

Ta brutalna i ničim izazvana agresija je još jednom naglasila urgentnu potrebu da zemlje Zapadnog Balkana ubrzaju hod ka demokraciji, i reformama neophodnim za euroatalantske integracije."

Iz State Departmenta se zaključuje da Sjedinjene Države nastavljaju podržavati narod Bosne i Hercegovine u njihovim naporima da izgrade prosperitetniju i sigurniju budućnost u euroatlanskoj zajednici zemalja.

BiH: Ruska podrška entitetu Republika Srpska
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG