Linkovi

State Department nakon Kavazovićevog intervjua za VOA: Amerika je predani partner BiH


HEALTH-CORONAVIRUS/USA-DIPLOMATS
HEALTH-CORONAVIRUS/USA-DIPLOMATS

Iz State Departmenta stiže komentar na intervju reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića za bosanski servis Glasa Amerike (VOA).

Reakciju prenosimo u cjelosti:

„Sjedinjene Države su čvrsto opredijeljene za suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter Bosne i Hercegovine. Budućnost Zapadnog Balkana je u potpunosti unutar euroatlantskih institucija. Euroatlantske integracije promoviraju dugoročni mir, stabilnost i prosperitet za građane Bosne i Hercegovine i cijelog regiona. Sjedinjene Države ostaju duboko angažirane na pitanjima koja se odnose na zapadni Balkan i ostaju predani partner Bosni i Hercegovini i njenom narodu dok grade budućnost u euroatlantskoj zajednici naroda”, kaže se se u odgovoru portparola State Departmenta.

Kavazović je u intervju rekao kako je potrebno da se Sjedinjene Države više angažiraju u Bosni i Hercegovini.

„Zahvalni smo na svemu što su Sjedinjene Američke Države učinile u Bosni i Hercegovini, ali u jednom momentu su se povukli i prepustili državu Europskoj uniji koja nije sposobna rješavati teška pitanja na Balkanu, a posebno u BiH”, rekao je Kavazović. „Sjedinjene Države su do sada bile najvažniji faktor stabilnosti u Bosni i Hercegovini, bez obzira na sve slabosti.”

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG