Linkovi

Srbija: Stigle prve vakcine protiv COVID-19


Serbia -- Pfizer vaccine for COVID-19 have arrived to Belgrade airport, in Belgrade, December 22, 2020.
Serbia -- Pfizer vaccine for COVID-19 have arrived to Belgrade airport, in Belgrade, December 22, 2020.

Na beogradski aerodrom stigao je prvi kontingent od 4.800 doza „Fajzerove“ (Pfizer) vakcine, javila je Radio-televizija Srbije (RTS).

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, kako je objavljeno na sajtu Vlade Srbije, izjavio je 18. decembra u Novom Sadu da će prve doze vakcine kompanije „Fajzer“ (Pfizer) stići u Srbiju u ponedjeljak ili utorak (21. ili 22. decembra), i to u prvoj tranši nešto manje od 5.000 doza, a primiće ih korisnici staračkih domova.

Prema njegovim riječima, Srbija je među prvima dobila vakcine jer je bila jedna od pet prvih zemalja na svijetu koja je potpisala ugovor sa kompanijom „Pfizer“.

Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) saopštila je 12. decembra da je dozvolila upotrebu vakcine za COVID-19 koju su razvile farmaceutske kompanija Pfizer i njen njemački partner BionTech.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG