Linkovi

Srbija: Antivakseri privođeni na saslušanje


Mediji prenose da je četvoro antivaksera saslušano, pa pušteno na slobodu
Mediji prenose da je četvoro antivaksera saslušano, pa pušteno na slobodu

Predsjednica pokreta "Živim za Srbiju" Jovana Stojković i još nekoliko članova tog pokreta saslušani su u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu zbog iznošenja lažnih tvrdnji o vakcinama i vakcinaciji, piše N1.

RTS prenosi da su ispitane četiri osobe i puštene da se brane sa slobode.

Dvoje službenika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala su pretresli stan Jovane Stojković uz sudski nalog, zbog širenja straha i panike. Njen suprug je interakciju sa policijom snimao i uživo prenosio na Facebook stranici.

Ona je nakon toga saslušaja u tužilaštvu i puštena na slobodu.

Grupa ljudi koja se kasnije tokom dana okupila da joj pruži podršku, prošetala je od Pionirskog parka do RTS-a, prenosi Fonet.

Pridružila im se i Stojković koja je rekla da je "sprovedena velika akcija vlasti kojoj se Belivuk šetao, kao i da se nijedna reč koju su govorili nije čula na RTS, da su prikrivali istinu". Ona je optužila medije da šire paniku i zastrašuju jer "svaki dan prenose da ćemo umrijeti ako se ne vakcinišemo".

Jovana Stojković, koja je inače psihijatar, na zvaničnoj Facebook stranici pokreta "Živim za Srbiju" prenosila je informacije da je pandemija "paravan za uvođenje totalne kontrole svijeta" i iznosila sumnje u vakcine i vakcinaciju.

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da su MUP i Tužilaštvo privodili na saslušanja u skladu sa svojim nadležnostima propisanim zakonom, navodi se u saopštenju ministarstva.

Popović je navela da "svi izvršioci krivičnih djela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih djela ugrožavaju zdravlje ljudi".

Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP u borbi protiv svih oblika kriminala, navodi se u saopštenju.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG