Linkovi

Savjetnica Bijele kuće: I ja sam žrtva seksualnog napada


Kellyanne Conway, savjetnica predsjednika Trumpa
Kellyanne Conway, savjetnica predsjednika Trumpa

Kellyanne Conway, savjetnica predsjednika Donalda Trumpa, izjavila je u nedjelju da je bila žrtva seksualnog napada i da žene koje prežive takvo iskustvo moraju da se saslušaju.

"Osjećam veliku empatiju prema žrtvama seksualnog napada, zlostavljanja i silovanja", izjavila je Conway za CNN dok je branila Trumpovog kandidata za Vrhovni sud, Bretta Kavanaugha, koga je jedna žena optužila za seksualni napad a dvije za seksualno nedolično ponašanje.

"Ja sam žrtva seksualnog napada", rekla je Conway. Bijela kuća i sama Kellyanne Conway nisu odgovorili na zahtjev agencije Reuters da Conway pruži dodatni komentar.

Nominaciju Kavanaugha poremetili su navodi o seksualnom napadu, a predsjednik Trump bio je primoran da naredi FBI-ju da istraži te optužbe nakon što je nekoliko umjerenih republikanaca, čiji bi glasovi mogli da budu presudni za nominaciju Kavanaugha, zatražilo sprovođenje istrage.

Christine Blasey Ford, jedna od žena koje su optužile Kavanaugha​, svjedočila je pred senatskim odborom u četvrtak da ju je Kavanaugh​ seksualno napao dok su oboje bili u srednjoj školi 1980-ih. Ona je tada imala 15 a on 17 godina. Kavanaugh​, koji je poslije nje svjedočio pred istim odborom, kategorički je demantovao njene optužbe.

Cijeli slučaj naveo je druge žrtve seksualnih napada da ispričaju sopstvene priče. Conway​ je u nedjelju ocijenila da je gnjev mnogih žrtava preusmjeren na republikanske pristalice Kavanaugha umjesto na počinioce tih napada.

"To nije sastanak pokreta MeToo", rekla je Conway za CNN. "To je čista stranačka politika."

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG