Linkovi

SARAJEVO: Srećku Trifkoviću 30 dana pritvora zbog sumnje u povezanost sa ubistvom policajaca


Policijski automobil kojim su patrolirali ubijeni policajci
Policijski automobil kojim su patrolirali ubijeni policajci

Kantonalni sud u Sarajevu je odredio 30 dana pritvora za Srećka Trifkovića zbog sumnje da ima veze sa ubistvom dvojice policajaca Sarajevu Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, javljaju mediji.

Trifković je jedan od nekoliko desetina osoba koje su prethodnih dana privođene nakon ubistva policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, koje su ubili automafijaši prilikom pokušaja krađe golfa 6.

Detalji sa jučerašnjeg ročišta za određivanje pritvora Trifkoviću su nepoznanica, jer javnost nije mogla prisustovati. Isključenje javnosti zatražilo je sarajevsko tužilaštvo zbog straha da bi se mogla ugroziti istraga.

Pritvor je zatražen zbog sumnje da bi osumnjičeni Trifković mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, ponoviti krivično djelo, kao i da bi došlo do uznemirenja javnosti ako bi se našao na slobodi.

Srećko Trifković je jedan od 25 optuženih u predmetu Državnog tužilaštva koje se odnosi na krađu automobila u Sarajevu i Istočnom Sarajevu i drugim krajevima zemlje.

Predmet Volan obuhvata krađu više od 200 automobila vrijednosti više od milion maraka, a optužnica je podignuta ovog ljeta.

XS
SM
MD
LG