Linkovi

BiH: Dan žalosti za ubijenim policajcima


Mjesto pucnjave u naselju Alipašino polje. Foto: RSE/RL
Mjesto pucnjave u naselju Alipašino polje. Foto: RSE/RL

Dan sahrane policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, proglašen je Danom žalosti u zemlji.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su da su u istrazi ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića saslušali i ispitali četrdeset devet osoba.

"Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", navelo je Tužilaštvo u saopštenju za javnost.

U toku prethodna dva dana, ukazano je u saopštenju, pretreseno je dvanaest lokacija na području Republike Srpske.

"Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopštiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaveštena", napisali su iz Tužilaštva KS i MUP-a KS.

Podsjetimo, u petak ujutro su nepoznate osobe pucale na policijski automobil i jednog policajca ubili na mjestu događaja, a drugog teško ranili.

Na mjestu napada stradao je Adis Šehović, dok je njegov kolega Davor Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG