Linkovi

Identifikovan par iz automobila koji je eksplodirao na granici SAD i Kanade


Eksplozija automobila na graničnom prelazu Rainbow Bridge između SAD i Kanade dogodila se 22. novembra (foto: Saleman Alwishah via REUTERS)
Eksplozija automobila na graničnom prelazu Rainbow Bridge između SAD i Kanade dogodila se 22. novembra (foto: Saleman Alwishah via REUTERS)

Dvije osobe, koje su poginule na granici SAD i Kanade kada je njihov automobil eksplodirao, identifikovane su kao bračni par iz zapadnog dijela države Njujork, koji posjeduje fabriku za preradu drveta i nekoliko radnji u području grada Buffalo.

Policija u mjestu Nijagarini vodopadi imenovala je par kao Kurta i Moniku Vilani, oboje stare 53 godine, iz Njujorka.

Nije još objavljeno kako je došlo do eksplozije njihovog automobila na graničnom prelazu Rainbow Bridge. Auto koji su vozili je projurio kroz raskrsnicu, udario u bankinu i odletio do stražarske kućice gdje je eksplodirao.

Incident je zabrinuo nadležne iz obje zemlje, a preventivno su zatvorena i ostala tri granična prelaza između Amerike i Kanade preko rijeke Nijagare. FBI je izašao na teren i istraživalo se da li je posrijedi teroristički napad, ali nisu nađene osnove za to, pa je istraga predata lokalnoj policiji.

Policija iz Nijagarinih vodopada je u saopštenju navela da je istraga kompleksna i da će biti potrebno vrijeme da se utvrdi uzrok eksplozije.

"Grad Nijagarini vodopadi izražava saučešće porodicama poginulih u ovoj tragediji", navodi se u saopštenju.

Guvernerka države Njujork Keti Hokul opisala je nesreću kao "nerealnu" i rekla da je vozilo skoro skroz izgorjelo.

Bezbjednosne mjere su bile pojačane i na obližnjem aerodromu u Bafalu i na drugim mjestima, a dodatni izazov je bio što se eksplozija dogodila pred Dan zahvalnosti - kada mnogo ljudi putuje i najveće su gužve na putevima i aerodromima.

Preko ovog graničnog prelaza dnevno prođe oko 6.000 vozila.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG