Linkovi

Raste broj žrtava oluje u Evropi


Waves crash over Newhaven Lighthouse on the south coast of England on February 9, 2020, as Storm Ciara swept over the country.

Najmanje petoro ljudi stradalo u snažnoj zimskoj oluji koja je pogodila dijelove Evrope, praćena obilnim kišama i jakim vjetrovima i dovela do velikih poremećaja u saobraćaju.

Dvije ženske osobe, majka i kćerka, poginule su u Poljskoj, a još dvoje je povrijeđeno nakon što je oluja srušila krov zgrade u kojoj se iznajmljuju skije u zimovalištu Bukowina Tatrzanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, saopštila je policija.

U Švedskoj se jedan muškarac udavio nakon prevrtanja čamca u kome je plovio sa još jednom osobom. On je uspio da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao.

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, kada je na njihove automobile palo drvo.

U Britaniji, gdje je u nedjelju bila najsnažnija oluja, više od 20.000 domova još je bez struje dok je na snazi i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici sjeverozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja rijeke Irwell.

Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, brojni letovi, željezničke i brodske linije su otkazane ili odložene.

Oluja je protutnjala i Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi na ostrvu Korzika do kraja dana udari vjetra mogli da dostignu i 200 kilometara na sat, javlja agencija AP.

XS
SM
MD
LG