Linkovi

Putin otkazao godišnju konferenciju za novinare, prvi put poslije 10 godina


Godišnja konferencija za novinare Vladimira Putina, decembar 2021.
Godišnja konferencija za novinare Vladimira Putina, decembar 2021.

Ruski predsjednik Vladimir Putin neće održati svoju tradicionalnu televizijsku konferenciju za novinare na kraju godine, prvi put poslije 10 godina.

Događaj, koji često traje i po nekoliko sati, bio je Putinov zaštitni znak i dao mu je priliku da odgovara na pitanja domaćih i stranih novinara.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se konferencija za novinare neće održati „prije nove godine”.

Peskov je, međutim, primijetio da Putin redovno razgovara sa medijima, uključujući i posjete u inostranstvu, i rekao da će ruski predsjednik ipak naći priliku da razgovara sa novinarima.

Međutim, nije rekao zašto neće biti održana tradicionalna konferencija za novinare.

U decembru se navršava 10 mjeseci ruskog rata u Ukrajini, a Putinova administracija se suočava sa pitanjima o vojnoj strategiji Moskve.

Ruske snage nisu uspjele da zauzmu glavni grad Kijev, a u novembru su bile prinuđene da se povuku iz Hersona.

Putinova vlada je takođe na meti kritika zbog masovne mobilizacije Rusa da se bore u Ukrajini.

Prošlogodišnja konferencija za novinare trajala je četiri sata, tokom koje je Putinu postavljeno pitanje o desetinama hiljada ruskih vojnika koji se gomilaju u blizini ukrajinske granice.

Putin je rekao da želi da izbjegne sukob i ponovio je poziv na bezbjednosne garancije od Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG