Linkovi

Pfizer počinje sa raspodjelom vakcine u četiri države SAD-a


FILE PHOTO: Syringes are seen in front of displayed Biontech and Pfizer logos in this illustration taken November 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
FILE PHOTO: Syringes are seen in front of displayed Biontech and Pfizer logos in this illustration taken November 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Pfizer će započeti pilot program isporuke svog cjepiva za liječenje COVID-a 19 u četiri američke države, javlja Reuters.

Pfizer Inc pokrenuo je pilot program isporuke svog eksperimentalnog u četiri države SAD-a, budući da američki proizvođač lijekova nastoji riješiti izazove distribucije s kojima se suočavaju zahtjevi za ultrahladnim skladištenjem.

Pfizerovo cjepivo, za koje se na temelju početnih podataka pokazalo da je učinkovito više od 90%, mora se otpremiti i skladištiti na -70 stupnjeva Celzijusa, znatno ispod standarda za cjepiva od 2-8 stupnjeva Celzijevih.

"Nadamo se da će rezultati ovog pilota za isporuku cjepiva poslužiti kao model ostalim američkim državama i međunarodnim vladama, dok se pripremaju za provedbu učinkovitih programa cjepiva protiv COVID-a 19", rekao je Pfizer u izjavi u ponedjeljak.

Odabrao je Rhode Island, Teksas, Novi Meksiko i Tennessee za program nakon što je uzeo u obzir njihove razlike u ukupnoj veličini, raznolikost populacije, imunizacijsku infrastrukturu i potrebu da dosegne pojedince u različitim urbanim i ruralnim okruženjima.

Četiri države na temelju ovog pilot programa neće primiti doze cjepiva ranije od ostalih država, niti će dobiti bilo kakve drugačije doze, rekao je Pfizer.

Tvrtka očekuje da će imati dovoljno podataka o sigurnosti cjepiva iz tekućih opsežnih pokusa u kasnoj fazi do trećeg tjedna studenog, prije nego što nastavi s podnošenjem zahtjeva za odobrenje za hitnu uporabu.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG