Linkovi

Pelosi: Trump nije vrijedan pokretanja procesa opoziva


Predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi
Predsjedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi

Predsjedavajuća predstavničkog doma Nensi Pelosi rekla je da predsjednik Donald Trump "jednostavno nije vrijedan" pokretanja procesa opoziva.

Pelosi je u intervjuu za dnevnik The Washington Post istakla da Trump, etički i intelektualno, nije podoban da obavlja funkciju predsjednika.

Međutim, na pitanje da prokomentariše zahtjeve da se pokrene proces Trumpovog opoziva u svijetlu brojnih istraga u Kongresu, Pelosi je odgovorila da bi to imalo negativne posljedice po zemlju.

"Opoziv je pitanje koje toliko dijeli ovu zemlju, da smatram da ne bi trebalo da idemo tim putem osim ako ne postoji nešto što bi nas na to primoralo i što je dvostranačko", navela je Pelosi.

Demokratska liderka je potvrdno odgovorila na pitanje da li su aktuelne političke podjele najdublje koje je ikada iskusila u Washingtonu, a za situaciju je okrivila Trumpa i njegove republikanske "pomagače" u Kongresu.

Pelosi je dodala da je usredsređena na izbore 2020 godine, preuzimanje kontrole nad Senatom, zadržavanje većine u Predstavničkom domu i izbor demokrate u Bijelu kuću.

Naglasila je da je od ta tri cilja, naročito važno da demokratski kandidat porazi Trumpa koji, kako je ocijenila, ne poštuje principe i ustav zemlje, kao ni obaveze u NATO-u i Pariskom klimatskom sporazumu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG