Linkovi

OHR: Pokušaj osporavanja Ustavnog suda predstavlja napad na ustavni poredak BiH


Christian Schmidt
Christian Schmidt

OHR u rekaciji na usvajanje Zakona o neprovođenju odluka Ustavnog suda BiH u RS navodi kako se radi o nelegalnoj odluci za što je, prije svih, odgovoran entitetski predsjednik Milorad Dodik.

„Pokušaj Narodne skupštine RS da ospori autoritet Ustavnog suda BiH predstavlja neprihvatljivo kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, ozbiljnju prijetnju vladavini prava u RS, te napad na ustavni poredak BiH”, saopštava OHR putem Twitter naloga.


Entitet RS mora poštovati obaveze prema Dejtonskom sporazumu, navodi u OHR-u, te dodaju kako visoki predstavnik Christian Schmidt nudi saradnju „svim političkim akterima u RS kako bi se Narodnoj skupštini RS pomoglo da ispuni svoje zakonske obaveze, uz potpuno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

„Prvi korak je odbacivanje bizarnog i avanturističkog podrivanja Dejtona i dejtonskih institucija od strane Milorada Dodika”, kaže OHR.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG