Linkovi

JAVNE NABAVKE: Više od 100.000 za odlikovanja Milorada Dodika


Milorad Dodik odlikovao je Valentinu Matvijenko

Entitetski predsjednik Milorad Dodik ruskom piscu Zaharu Prilepinu, kojem zbog zabrane Granična policija BiH jučer nije dozvolila ulazak u zemlju, dodijelio je orden, a prenijela novinska agencija SRNA.

Prema javno dostupnim podacima, Ured predsjednika Republike Srpske u 2018. novcem građana platiće više od 100.000 maraka za odlikovanja koja dodjeljuje Milorad Dodik.

Prilepinov razlog posjete Banja Luci, kako prenose mediji, bio je poziv da učestvuje na Kočićevom zboru, odnosno na književnoj večeri u Narodnoj biblioteci. Sputnik Srbija piše da nije poznato kada će orden biti uručen, a mediji navode da je Prilepinu ulazak zabranjen jer predstavlja prijetnju po sigurnost BiH.

U folderu Javne nabavke 2018. godina na stranici Ureda predsjednika Republike Srpske smješten je dokument o kupovini odlikovanja Republike Srpske. U dostupnom izvještaju o provedenom postupku stoji da su odlikovanja, kovanice i medalje, plaćena 115.335 maraka, dok količina ordena nije navedena.

U ovoj godini, predsjednik eniteta Republika Srpska je već odlikovao vojsku i policiju Srbije, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Republike Srpske na ogrlici.

Također ordenom Republike Srpske na ogrlici odlikovao je Valentinu Matvijenko, predsjednicu Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacij, zbog, kako je objašnjeno, razvijanja i učvršćivanja saradnje i političkih odnosa Republike Srpske i Rusije.

Odlikovao je i neke brigade Vojske Republike Srpske te druge ličnosti.

XS
SM
MD
LG