Linkovi

Okončana treća runda pregovora Ukrajine i Rusije


Treća runda pregovora između Ukrajine i Rusije je završena, saopštila je ambasada Rusije u Minsku – izvijestila je ruska državna agencija TASS, a prenio Reuters.

Ukrajinski pregovarač i savjetnik predsjednika Mikhajlo Podoljak izjavio je da su razgovori sa ruskom stranom doprinijeli malim pomacima u vezi sa humanitarnim koridorima, javila je agencija Reuters.

"Ostvaren je mali pomak u usaglašavanju logistike za evakuaciju civila. Međutim, izostao je dogovor koji bi značajnije poboljšao sveukupno stanje. Dvije strane će nastaviti razgovore o uspostavljanju primirja", poručio je Podoljak.

Ruska strana se još nije izjašnjavala o epilogu treće runde razgovora.
Uoči susreta, Rusija je obećala otvaranje humanitarnih koridora i evakuaciju civila iz nekoliko ukrajinskih gradova, uglavnom u Rusiju i Bjelorusiju.

Ukrajina je taj prijedlog označila nemoralnim.

"Radi se o državljanima Ukrajine - trebalo bi da budu evakuisani na teritoriju Ukrajine", rekao je neimenovani portparol ukrajinskih vlasti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG