Linkovi

Navalni otpušten iz bolnice


Ruski opozicionar je na Instagramu objavio da se teško kreće i služi rukama, jer mu se ekstremiteti tresu
Ruski opozicionar je na Instagramu objavio da se teško kreće i služi rukama, jer mu se ekstremiteti tresu

Ruski opozicionar Aleksej Navalni otpušten je iz bolnice u Berlinu u kojoj se liječio pošto mu je pozlilo na letu za Moskvu prošlog mjeseca.

"Stanje pacijenta se dovoljno poboljšalo da može da bude otpušten iz bolnice. Na osnovu dosadašnjeg napretka, ljekari vjeruju da je moguć potpun oporavak, ali je isuviše rano govoriti o potencijalnim dugoročnim efektima ovog trovanja", saopštila je berlinska bolnica Charite.

Navalnog su prebacili iz ruske u bolnicu u Berlinu dok je još bio u komi. Njemačka vlada kaže da su testovi urađeni u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj ukazali da je Navalni otrovan novičokom. Zapadne zemlje su za to zahtijevale obavještenje od Kremlja.

Moskva je saopštila da tek treba da sagleda dokaze, ali je do sada odbijala da otvori istragu o tom slučaju koji je i dalje u predistražnoj fazi. Kremlj negira umiješanost u trovanje.

Aleksej Navalni je proveo 32 dana u bolnici, od kojih 24 na intenzivnoj njezi.

Na svom Instagramu, Navalni je u subotu objavio da mu je teško da se služi telefonom, sipa vodu ili se penje uz stepenice, jer mu se noge i ruke tresu.

Rusiji je poručio da mu vrati odjeću koju je nosio kada je pao u komu na letu za Moskvu i optužio Kremlj da skriva dokaze. Odjeća koju je nosio na letu za Moskvu oduzeta mu je pre nego što je prebačen na liječenje u Berlin.

XS
SM
MD
LG