Linkovi

Kuleba: Rusi oteli još jednog gradonačelnika


Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitro Kuleba na forumu u Antaliji, 10. mart 2022.
Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitro Kuleba na forumu u Antaliji, 10. mart 2022.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba napisao je na Twitteru da su ruske snage otele i gradonačelnika Dnjeprorudna Jevhena Metvejeva.

"Ruski ratni zločinci oteli su još jednog demokratski izabranog ukrajinskog gradonačelnika, Jevhena Matvejeva koji je na čelu Dnjeprorudna. Zato što nemaju nikakvu podršku lokalne zajednice, invazori se okreću teroru. Pozivam sve države i međunarodne organizacije da zaustave teror Rusije nad Ukrajinom i demokratijom", napisao je Kuleba na Twitteru.

Ukrajina je Rusiju prethodno optužila i da je kidnapovala Ivana Fedorova, gradonačelnika Melitopolja na jugoistoku zemlje.

Rusija nije objavila šta se dogodilo sa Fedorovim, kojeg optužuje za terorizam.

Ukrajinski zvaničnici ocijenili su da je posredi kršenje međunarodnog prava i "nova faza terora".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG