Linkovi

Kina i SAD nastavljaju razgovore o trgovini


Zastave SAD i Kine
Zastave SAD i Kine

Zamjenici ministara Kine i SAD održali su drugi sastanak ove nedjelje o trgovini i razmijenili mišljenja o trgovinskom disbalansu i zaštiti intelektualne svojine, saopštilo je kinesko ministarstvo trgovine.

U saopštenju ministarstva se navodi da su dvije zemlje napredovale u rješavanju tih pitanja, kao i da se razgovaralo o narednim sastancima.

Predstavnici Washingtona i Pekinga u srijedu su razgovarali telefonom o trgovisnskim i ekonomskim pitanjima, ali nisu poznati rezultati tih razgovora.

Ipak, ovi kontakti bi mogli biti protumačeni kao otopljavanje odnosa između SAD i Kine, dvije najveće svetske ekonomije.

Predsjednik SAD Donald Trump i kineski presdsednik Xi Jingping dogovorili su trgovnisko primirje kojim je odložena primhena povišenih američkih carina na 200 milijardi dolara vreijdnu kinesku robu - koje je trebalo da počnu da se primenjuju 1. januara.

Kina i SAD pregovaraju o novom trgovinskom sporazumu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG