Linkovi

Ugrožena gotovo polovina svjetske radne snage


Oko 1,6 milijardi radnika sive ekonomije, koji predstavljaju gotovo polovicu globalne radne snage, nalaze se u neposrednoj opasnosti od gubitka izvora zarade zbog pandemije COVID-19, saopštili su iz Međunarodne organizacije rada (ILO) u srijedu, piše Reuters, prenosi RSE.

Posljednji izvještaj agencije Ujedinjenih nacija oštro je podigao svoju prognozu za poražavajući uticaj pandemije na radna mjesta i prihode.

“Ovo pokazuje, u najkraćim mogućim uslovima, da se kriza zapošljavanja i sve njene posljedice, produbljuju u odnosu na naše procjene tri sedmice ranije”, rekao je generalni direktor ILO-a Guy Ryder, prenosi Reuters.

Plate gotovo dvije milijarde radnika koji spadaju u okvire sive ekonomije, pala je za 60 posto globalnog prosjeka tokom prvog mjeseca krize, saopštili su iz ILO-a.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG