Linkovi

Dodjela Emy nagrada pomjerena za januar zbog štrajka u Holivudu


75. dodjela Emi nagrada pomjerena za 15. januar
75. dodjela Emi nagrada pomjerena za 15. januar

Dodjela Emy nagrada je odložena za 15. januar, objavile su Televizijska akademija i mreža Fox, dok holivudski scenaristi i glumci štrajkuju zbog nesuglasica oko uslova sa studijima.

Prvobitno je 75. dodjela nagrada bila planirana za 18. septembar, a nominacije objavljene u julu, samo malo prije nego što su se i glumci pridružili štrajku.

Holivudski glumci su se prošlog mjeseca pridružili scenaristima koji od maja ne rade, budući da su propali pregovori sa studijima. Ovo je prvi put da su zajedno u štrajku od 1960. godine, čime je zaustavljena produkcija svih televizijskih serija i filmova, kao i dosta projekata povezanih sa industrijom zabave.

Serija HBO "Nasljednici", o borbi u porodici za kontrolu nad medijskom imperijom vodi u nominacijama, zajedno sa serijom HBO "Posljednji od nas", koja je distopijska adapatacija video-igre. Ostali u nominacijama su "Kuća zmaja", koja hronološki prethodi "Igri prestolja", serija o odmoru na kome stvari krenu po zlu "Bijeli lotus", kao i dio sage Ratova zvijezda "Andor".

Nominacije za "Bolje pozovite Sola", "Krunu" i za "Žute prsluke" su takođe zastupljene.

XS
SM
MD
LG